3/9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Składniki...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Burgery z kaszanki

Składniki
grubsze plastry paprykowej kaszanki 3-4 szt.
Bułka tarta
kurze jajka 2 szt.
Sól
tłuszcz do smażenia
pomidorki koktajlowe

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Panierujemy plastry kaszanki w rozmąconym, posolonym jajku, obtaczamy w tartej bułce i ponownie w jajku i w bułce. Tak panierowane burgery układamy na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażone burgery podajemy z pomidorkami koktajlowymi lub ulubioną surówką.

Przepis pochodzi ze strony smaker.pl

Poznaj więcej przepisów na kaszankę --->

Więcej informacji na stronie głównej Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie