2/9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Składniki...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Jajko w kaszance

Składniki
4 jajka
kaszanka 400 g
masło 1 łyżeczka
pieprz
bułka tatra + jajko do panierki
Olej rzepakowy
Jajka ugotuj, przestudź i obierz.

Kaszankę obierz z osłonek i drobno pokrój. Przesmaż z masłem, dopraw pieprzem i odstaw do lekkiego wystygnięcia.
Potem każde jajko obłóż masą z kaszanki. Wstaw do zamrażarki na pół godziny.

Po tym czasie obtocz w mące, jajku i tartej bułce, a następnie usmaż w głębokim oleju do uzyskania złocistego koloru.

Przepis pochodzi ze strony smaker.pl

Poznaj więcej przepisów na kaszankę --->

Więcej informacji na stronie głównej Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie