Restauracja Blue Marina bierze udział w plebiscycie Głosu Wielkopolskiego zorganizowanym w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku, który odbędzie się w dniach od 15 do 18 sierpnia na Starym Rynku w Poznaniu.
Składniki konkursowego tatara, serwowanego w restauracji Blue Marina
- ligawa wolowa
- jajko
- pieczony czosnek
- oliwa z oliwek
- przyprawy
Blue Marina to restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej ze szczególnym naciskiem na zdrowe, lokalne produkty, w tym ryby z pobliskiego jeziora, sezonowe warzywa i owoce oraz produkty ekologiczne.
Menu oparte jest na świeżych produktach, tradycyjnych metodach przyrządzania potraw oraz wieloletnim doświadczeniu naszego Szefa Kuchni Tomasza Bociąga, którego przygoda z gastronomią rozpoczęło się już ponad 25 lat temu.
W restauracji stosuje się metody przyrządzania potraw takie jak sous vide (gotowania w próżni) czy confit (konserwowania mięsa w tłuszczu), aby zachować oryginalny smak potraw i ich wartości odżywcze oraz sprawić, aby danie były soczyste, lekkie i delikatne.
Specjałem Blue Marina jest również aromatyczna, francuska, naturalnie palona kawa Malongo serwowana przez doświadczonych baristów oraz świeżo przyrządzane soki owocowo-warzywne, które orzeźwiają i dodają energii.
Starannie wyselekcjonowane produkty i receptury oraz dobrane do potraw wina sprawią, że każda wizyta w Blue Marina jest ucztą rozbudzającą zmysły.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?