Głosowanie zakończone
Plebiscyt: MISTRZOWIE SMAKU

Wybieramy Mistrza Smaku Polski 2023

Cześć, jestem Agnieszka i na codzień pracuję w słynnej Cukiernii Sowa w Bydgoszczy jako sprzedawca i kelner w połączeniu z baristą.Głównym zadaniem baristy jest podanie kawy klientowi w taki sposób, aby wyeksponować jej całe bogactwo aromatu i smaku. Na ostateczny wynik jego pracy składa się wiele czynników. Odpowiednio dobrana mieszanka ziaren, stopień zmielenia kawy, czas parzenia i stopień jej ubicia oraz temperatura i ciśnienie wody w ekspresie. Zestawienie tych wszystkich elementów w połączeniu z umiejętnościami baristy daje oczekiwany efekt - doskonałą kawę, którą jeszcze należy właściwie podać. Ze zwykłej kawy z mlekiem można uczynić prawdziwe artystyczne cudo poprzez dekorowanie kawy pianką z spienionego mleka i tworzenie rysunków latte art.Jako barista czuję się sobą, ponieważ lubię kawę oraz na codzień nabywam wiedzę z tego zakresu. Uważam, że mam do tego zamiłowanie co można sprawdzić osobiście zamawiając u mnie najlepszą kawę :)