Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Aż jeść się odechciewa

Marta Żbikowska
Marta Żbikowska
Marta Żbikowska archiwum
Jak wynika z badań FAO (Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Rolnictwa i Wyżywienia), co roku nieświadomie zjadamy blisko pół kilograma różnych robaków.

Choć w wielu kulturach jedzenie robaków nie jest niczym ekscytującym, ja jednak wolałabym mieć wybór. Gdybym była amatorką larw, nie kupowałabym czekolady z migdałami ani grillowanego kurczaka, ale zamówiłabym sobie meksykańskie escamoles, czyli smażone larwy lub jaja mrówek.

Pleśń też zdecydowanie wolę w serach niż w ciastkach typu eklery. Do tej pory bardziej bałam się chemii i GMO. Teraz już strach jeść cokolwiek. Nawet w zwykłej, zdrowej kaszy inspektorzy znaleźli szkodniki. Chciałabym, żeby producenci i handlowcy sprzedawali to, co deklarują. Inaczej, jeść się odechciewa.

Możesz wiedzieć więcej! Kliknij i zarejestruj się: www.gloswielkopolski.pl/piano

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski