Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. Pixabay

Błędy popełniane przy robieniu mięsa mielonego. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Żołnierze lęborskiego batalionu ruszają na wspólnych ćwiczeniach z Amerykanami

Żołnierze lęborskiego batalionu ruszają na wspólnych ćwiczeniach z Amerykanami

Europejski Kongres Gospodarczy 2024 - już od wtorku w Katowicach!

Europejski Kongres Gospodarczy 2024 - już od wtorku w Katowicach!

Polecamy

Pijany jechał motorem do sklepu. Wpadł przez lusterka

Pijany jechał motorem do sklepu. Wpadł przez lusterka

Demi Vollering zwyciężczynią La Vuelta Femenina 2024. Kapitalne pożegnanie Polek

Demi Vollering zwyciężczynią La Vuelta Femenina 2024. Kapitalne pożegnanie Polek

Dotkliwe pobicie obcokrajowca na poznańskich Jeżycach

Dotkliwe pobicie obcokrajowca na poznańskich Jeżycach