Błyskawiczna surówka z czerwonej kapusty

Kamilla Placko-Wozińska
Kamilla Placko-Wozińska
Prosta, szybka i dobra. Błyskawiczną surówkę z czerwonej kapusty zrobiłam, bo... zapomniałam o jarzynach na obiad, a w lodówce miałam słoik czerwonej kapusty. Zrobiłam z połowy słoika i... musiałam dorobić z drugiej.

Składniki:

  • słoik (525 g) ciętej czerwonej kapusty
  • 1 duża lub dwie małe cebulki
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku


Przygotowanie

Drobno kroimy obrane jabłko i cebulkę. Kapustę wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, oliwę, pieprz i sól. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny, żeby się ,,przegryzła". Chciałam dodać soku z cytryny, ale kapusta ze słoika jest wystarczająco kwaśna. Jeśli użyjemy świeżej - sparzmy ja wrzątkiem po pokrojeniu i użyjmy cytryny.

FLESZ: Polacy żyją krócej. Co nas zabija?

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3