Składniki:
- słoik (525 g) ciętej czerwonej kapusty
- 1 duża lub dwie małe cebulki
- 1 jabłko
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Drobno kroimy obrane jabłko i cebulkę. Kapustę wkładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki, oliwę, pieprz i sól. Mieszamy i odstawiamy na pół godziny, żeby się ,,przegryzła". Chciałam dodać soku z cytryny, ale kapusta ze słoika jest wystarczająco kwaśna. Jeśli użyjemy świeżej - sparzmy ja wrzątkiem po pokrojeniu i użyjmy cytryny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?