Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bulion z cukinią i pomidorem

KS
Bulion z cukinią i pomidorem
Bulion z cukinią i pomidorem Waldemar Wylegalski
Przepisy Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni restauracji Italia w Hotelu Włoskim w Poznaniu

Składniki:
kurczak
warzywa na bulion (por, marchew, pietruszka, seler)
cukinia
pomidor
sól, pieprz do smaku

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Obrane warzywa i kurczaka gotujemy jak na rosół. Po ugotowaniu wywaru odcedzamy go, kroimy warzywa i kurczaka w paseczki.

Do wywaru dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i cukinię i chwilę wszystko razem gotujemy.

Jeśli dziecko lubi możemy dołożyć także małe różyczki kalafiora.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski