Składniki:
kurczak
warzywa na bulion (por, marchew, pietruszka, seler)
cukinia
pomidor
sól, pieprz do smaku
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Obrane warzywa i kurczaka gotujemy jak na rosół. Po ugotowaniu wywaru odcedzamy go, kroimy warzywa i kurczaka w paseczki.
Do wywaru dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i cukinię i chwilę wszystko razem gotujemy.
Jeśli dziecko lubi możemy dołożyć także małe różyczki kalafiora.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?