Składniki:
Spód:
3 jajka
0,10 kg cukru
0,12 kg margaryny Kasi
0,10 kg mąki
0,05 kg mąki ziemniaczanej
1 łyżka kwaśnej śmietany
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Masa serowa:
1 kg sera twarogowego mielonego
1 paczka budyniu
0,12 kg margaryny Kasi
6 jajek
0,10 kg rodzynek
esencja cytrynowa lub waniliowa
0,25 kg cukru
Przygotowanie:
Zagnieść ciasto. Dokładnie wyrobić. Uformować i upiec
W tym czasie przygotowujemy ser.
Masło utrzeć z cukrem i dalej ucierając dodawać po jednym żółtku, łyżce twarogu i budyniu.
Delikatnie wymieszać z bakaliami i pianą z białek.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku około godziny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?