Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ciasta wielkanocne: Sernik z rodzynkami

ELKA
Sernik nie musi być taki, jak zwykle. Podpowiadamy, jak zaskoczyć domowników cytrynową esencją.

Składniki:
Spód:
3 jajka
0,10 kg cukru
0,12 kg margaryny Kasi
0,10 kg mąki
0,05 kg mąki ziemniaczanej
1 łyżka kwaśnej śmietany

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Masa serowa:
1 kg sera twarogowego mielonego
1 paczka budyniu
0,12 kg margaryny Kasi
6 jajek
0,10 kg rodzynek
esencja cytrynowa lub waniliowa
0,25 kg cukru

Przygotowanie:
Zagnieść ciasto. Dokładnie wyrobić. Uformować i upiec
W tym czasie przygotowujemy ser.

Masło utrzeć z cukrem i dalej ucierając dodawać po jednym żółtku, łyżce twarogu i budyniu.
Delikatnie wymieszać z bakaliami i pianą z białek.

Piec w średnio nagrzanym piekarniku około godziny.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski