3 z 11
Poprzednie
Następne
Czas na grill, ale tylko we własnym ogrodzie lub kuchni!
Roladki z kiszki ziemniaczanej, kapusty i boczku
1 opakowanie kiszki ziemniaczanej (ok. 0,7 kg)
1 nieduża główka kapusty włoskiej
8 szerokich lub 16 węższych plasterków wędzonego boczku
małe opakowanie śmietany 18%
mały pęczek szczypiorku
olej, sól i pieprz
Kiszkę ziemniaczaną wyciągamy z osłonki, z kapusty wycinamy głąb i ściągamy liście, blanszujemy przez 3 minuty we wrzątku. Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekany szczypiorek.
Kiszkę owijamy dwoma liśćmi kapusty i zawijamy plastrem boczku lub dwoma plastrami. Zabezpieczamy wykałaczkami, żeby boczek się nie rozwinął i grillujemy przez 15-20 minut często przewracając tak, by boczek i kapusta się nie spaliły. Podajemy ze śmietaną.