MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1 opakowanie kiszki ziemniaczanej (ok. 0,7 kg)...
fot. Pekpol

Czas na grill, ale tylko we własnym ogrodzie lub kuchni!

Roladki z kiszki ziemniaczanej, kapusty i boczku

1 opakowanie kiszki ziemniaczanej (ok. 0,7 kg)
1 nieduża główka kapusty włoskiej
8 szerokich lub 16 węższych plasterków wędzonego boczku
małe opakowanie śmietany 18%
mały pęczek szczypiorku
olej, sól i pieprz

Kiszkę ziemniaczaną wyciągamy z osłonki, z kapusty wycinamy głąb i ściągamy liście, blanszujemy przez 3 minuty we wrzątku. Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekany szczypiorek.
Kiszkę owijamy dwoma liśćmi kapusty i zawijamy plastrem boczku lub dwoma plastrami. Zabezpieczamy wykałaczkami, żeby boczek się nie rozwinął i grillujemy przez 15-20 minut często przewracając tak, by boczek i kapusta się nie spaliły. Podajemy ze śmietaną.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Radzionkowie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Radzionkowie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Sulechowie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Sulechowie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Susza będzie się pogłębiać. "Wilgotność spadła w wielu miejscach poniżej 40 proc."

Susza będzie się pogłębiać. "Wilgotność spadła w wielu miejscach poniżej 40 proc."

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Squid Game sezon 2 – wiemy, kiedy premiera

NOWE FAKTY
Squid Game sezon 2 – wiemy, kiedy premiera