2 z 11
Poprzednie
Następne
Czas na grill, ale tylko we własnym ogrodzie lub kuchni!
Kiełbasa z salsą paprykową
1 opakowanie kiełbasy (ok. 0,7 kg)
salsa paprykowa: 3 świeże papryki w różnych kolorach, 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 2-3 ogórki konserwowe, 2 łyżki cebulki marynowanej, 100 ml wody, 100 ml keczupu pikantnego, 2 łyżki oleju, płatki chilli, sól, cukier
Na patelni grillowej podsmażyć kiełbasę, aż się zarumieni. Paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z kiełbasą.