MKTG SR - pasek na kartach artykułów
13 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mąka ararutowa (ang. arrowroot) to skrobia pozyskiwana z...
fot. Marek Uliasz/123RF

Czym zastąpić jajko w potrawach? Oto najlepsze zamienniki jaj kurzych. Zobacz, co sprawdzi się zamiast jajek do panierki, ciasta i kotletów

Mąka ararutowa

Mąka ararutowa (ang. arrowroot) to skrobia pozyskiwana z kłączy kilku tropikalnych roślin, m.in. maranty trzcinowej, choć tak nazywa się też kudzu czy tapiokę z kassawy – manioku jadalnego (na zdjęciu). Z dodatkiem takiej skrobi można przygotowywać bezjajeczne ciasta i wypieki bez proszku do pieczenia, puddingi i nadzienia, a także słodkie i słone sosy.

Aby zastąpić 1 jajko, wymieszaj 2 łyżki skrobi (ok. 18 g) z 3 łyżkami wody (45 g).

Zobacz również

Skrót meczu KKS Kalisz - Stal Stalowa Wola. Awans do 1 ligi!

Skrót meczu KKS Kalisz - Stal Stalowa Wola. Awans do 1 ligi!

Dzień Dziecka z Kotem Cukierkiem. Sami zobaczcie!

Dzień Dziecka z Kotem Cukierkiem. Sami zobaczcie!

Polecamy

Będzie nowa obwodnica w Wielkopolsce! Jest zgoda wojewody

Będzie nowa obwodnica w Wielkopolsce! Jest zgoda wojewody

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad

O tworzeniu i rynku gier VR w Polsce, a także współpracy z firmą Meta – wywiad

Pomoc dla Wielkopolan na nowe sposoby

Pomoc dla Wielkopolan na nowe sposoby