W ramach festiwalu na scenie pojawiają się znani szefowie kuchni, a wieczorami grają zespoły muzyczne. W restauracjach Toga, Dragon, w hotelu Sheraton i SPOT trwają warsztaty kulinarne dla dorosłych.
Natomiast w Museum Cafe, na dziedzińcu Muzeum Archeologicznego dzieci sprawdzają, jak smakują potrawy z warzyw i owoców.
Okazuje się, że z roku na rok przybywa ludzi, którzy nie tylko lubią smacznie zjeść, ale także chcą dowiedzieć się jak najwięcej na temat gotowania i produktów, z których jedzenie jest przygotowywane. Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku jest właśnie dla takich osób. Można na nim skosztować, ale też "połknąć" sporo smacznej wiedzy.
- Edukacja smaku jest dla nas bardzo ważna - mówi Wojciech Lewandowski, producent festiwalu. - Dlatego z roku na rok w programie jest coraz więcej laboratoriów, warsztatów, degustacji i zajęć zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych.
W sobotnie południe między innymi można było poznać trzy oblicza polskiej kozy, czyli tajniki serowarów. Zajęcia prowadził Gieno Mientkiewicz, niestrudzony odkrywca polskich serów zagrodowych i autor programu kulinarnego "Przez dziurkę od sera" nadawanego na antenie Kuchnia+.
W niedzielę kolejne warsztaty, konkursy i oczywiście na scenie głównej nauka gotowania ze znakomitymi szefami kuchni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?