Składniki:
- mieszanka owoców morza (m.in. krewetki, małże, kalmary, ośmiorniczki)
- masło,
- oliwa z oliwek
- białe wino
- czosnek,
- chilli
- pietruszka
- bułeczki panini
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Sposób przygotowania:
Owoce morza podsmażamy na masełku z odrobiną oliwy z oliwek, czosnku i chilli. Przykrywamy je pokrywką, by się chwilę podusiły i podlewamy je białym winem.
Po przysmażeniu rozkładamy je na talerzu, dekorujemy natką pietruszki i podajemy z bułeczkami panini.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?