Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Frutti di mare Jak je przygotować?

Katarzyna Sklepik
Frutti di mare
Frutti di mare Paweł Miecznik
Prezentujemy przepisy Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni Restauracja Italia w Hotelu Włoskim w Poznaniu.

Składniki:

  • mieszanka owoców morza (m.in. krewetki, małże, kalmary, ośmiorniczki)
  • masło,
  • oliwa z oliwek
  • białe wino
  • czosnek,
  • chilli
  • pietruszka
  • bułeczki panini

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Sposób przygotowania:
Owoce morza podsmażamy na masełku z odrobiną oliwy z oliwek, czosnku i chilli. Przykrywamy je pokrywką, by się chwilę podusiły i podlewamy je białym winem.

Po przysmażeniu rozkładamy je na talerzu, dekorujemy natką pietruszki i podajemy z bułeczkami panini.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski