Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy proponuje smaczny przepis na gulasz wołowy.
Składniki:
- 0,5 kg wołowiny gulaszowej
- 1 średnia cebula
- 3 łyżki oleju
- 2-3 listki laurowe
- 5-6 ziarenek ziela angielskiego
- 0,7 l wody
- sól, pieprz
- 2 łyżki mąki
- makaron gniazdka wstążki
Wykonanie:
Wołowinę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę, mąkę i całość podsmażyć na złoty kolor. Następnie wlać wodę (najlepiej gorącą), dodać liść, ziele, pieprz i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia doprawić do smakuje solą. Gniazda wstążki ugotować nie mieszając, aby utrzymać formę gniazd. Wyłożyć gorący na talerze i polać gulaszem.
Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?