Składniki:
- pączek świeżych białych szparagów (mogą być cienkie),
- 1 papryka czerwona,
- kulka mozzarelli,
- 400 g polędwicy wołowej,
- sałata lodowa,
- koper włoski,
- koperek
Marynata:
- biały ocet winy,
- miód, ząbek czosnku,
- cebula czerwona
Sposób przygotowania:
Drobno siekamy cebulkę. Ząbek czosnku zostawiamy w całości. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Pokrojone w cienką kostkę szparagi zanurzamy w marynacie i zostawiamy na minimum 2 godziny. Smażymy polędwicę przyprawioną solą i pieprzem. Siekamy paprykę, sałatę lodową, koper i koperek oraz kroimy w kostkę mozzarellę. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy wydobyte z marynaty szparagi, wyrzucamy czosnek i polewamy marynatą sałatkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?