Składniki:
- 10 jajek
- 5 mniejszych ogórków konserwowych
- 3 duże surowe pieczarki (lub około 6 pieczarek marynowanych)
- majonez
- 10 plasterków szynki konserwowej
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Sos tatarski: Jajka gotujemy na twardo. 5 jaj, 5 ogórków i 3 pieczarki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy około pół słoika majonezu, sól i pieprz do smaku. Mieszamy i nakładamy do ozdobnej sosjerki.
Pozostałe 5 jajek kroimy w ćwiartki. Szynkę lekko nacinamy i zwijamy w rulonik, a do środka wkładamy ćwiartkę jajka i efektownie ozdabiamy sosjerkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?