![Do potraw z grilla można również zaserwować sałatkę z...](https://d-pa.ppstatic.pl/frames/pa-def/ea/05/il20240607_849409483_large.jpg)
Jaką sałatkę na grilla wybrać? Które warzywa grillować? Podpowiadamy! Grill to nie tylko mięso, ale też warzywa
Sałatka z owocami
Do potraw z grilla można również zaserwować sałatkę z owocami na przykład z arbuzem. Arbuzowa sałatka z fetą to przykład, jak z prostych składników można stworzyć coś wyjątkowego. Słodycz arbuza idealnie równoważy słony smak sera feta, a dodatek świeżych sałat dodaje sałatce lekkości. Arbuz najlepiej jest kroić w dosyć dużą kostkę, co zapewnia, że każdy kęs będzie soczysty. Ser feta można pokruszyć lub pokroić w kostki, w zależności od preferencji. Mix sałat dodaje różnorodności tekstur, a orzechy włoskie lub prażone pestki słonecznika wprowadzają nutę chrupkości. Nieodłącznym elementem arbuzowej sałatki z fetą jest sos, który łączy wszystkie składniki w harmonijną całość. Składniki sosu: łyżka miodu, łyżka oliwy, łyżka octu balsamicznego.