Składniki na tortillę :
4 tortilli
2 cukinie
2 łyżki oleju
Sos czosnkowy:
- 1/2 opakowania jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
- pieprz, sól, szczypta koperku
Sposób przygotowania:
Cukinię kroimy w grubsze plastry, przeładamy do miski. Dodajemy olej i przyprawy według uznania. Wszystkoo dokładnie mieszamy. Nakładamy bezpośrednio na rozgrzany grill. Grillujemy z każdej strony po kilka minut do uzyskania ciemniejszych pasków. Tortille smarujemy sosem czosnkowym, układamy grillowaną cukinię. Zawijamy rulon lub kieszonkę i grillujemy z obu stron, aż staną się lekko chrupiące i ciepłe.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?