Kieszonki z grillowaną cukinią

AB
Si Mexico
Udostępnij:
Cukinia jest delikatnym warzywem. Nie potrzebuje długiej obróbki, żeby była gotowa do spożycia. Grillując ją warto cały czas być obok i zerkać by się zbytnio nie przypiekła.

Składniki na tortillę :
4 tortilli
2 cukinie
2 łyżki oleju

Sos czosnkowy:

  • 1/2 opakowania jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz, sól, szczypta koperku

Sposób przygotowania:
Cukinię kroimy w grubsze plastry, przeładamy do miski. Dodajemy olej i przyprawy według uznania. Wszystkoo dokładnie mieszamy. Nakładamy bezpośrednio na rozgrzany grill. Grillujemy z każdej strony po kilka minut do uzyskania ciemniejszych pasków. Tortille smarujemy sosem czosnkowym, układamy grillowaną cukinię. Zawijamy rulon lub kieszonkę i grillujemy z obu stron, aż staną się lekko chrupiące i ciepłe.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Wielkopolski
Dodaj ogłoszenie