Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1-2 ząbki czosnku
- płatki migdałowe
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- paczka krakersów
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Awokado rozdusić widelcem, doprawić solą i pieprzem, wcisnąć czosnek. Dodać płatki migdałowe i oliwę, wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki, żeby smaki się "przegryzły". Podawać na krakersach lub małych kromkach dowolnego chleba.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?