Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Krewetki na czosnkowym maśle

Katarzyna Sklepik
Krewetki na czosnkowym maśle
Krewetki na czosnkowym maśle Waldemar Wylegalski
Prezentujemy przepisy Pawła Jabłońskiego, szefa kuchni restauracji Italia w Hotelu Włoskim w Poznaniu

Składniki:

  • krewetki
  • czosnek
  • masło
  • papryka
  • chilli
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • 50 ml białego wytrawnego wina

Przygotowanie:
Na rozgrzaną na patelni oliwę z oliwek i masełko, kładziemy plasterki czosnku i papryczkę chilli, po chwili dodajemy oczyszczone krewetki i smażymy, aż krewetki nabiorą pomarańczowej barwy.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Na zakończenie podlewamy winem, a gdy wyparuje, przyprawiamy - do smaku - solą i pieprzem. Do krewetek, polanych masełkiem czosnkowym podajemy grzanki z pieczywa pszennego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski