Składniki:
- krewetki
- czosnek
- masło
- papryka
- chilli
- sól
- oliwa z oliwek
- pieprz
- 50 ml białego wytrawnego wina
Przygotowanie:
Na rozgrzaną na patelni oliwę z oliwek i masełko, kładziemy plasterki czosnku i papryczkę chilli, po chwili dodajemy oczyszczone krewetki i smażymy, aż krewetki nabiorą pomarańczowej barwy.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Na zakończenie podlewamy winem, a gdy wyparuje, przyprawiamy - do smaku - solą i pieprzem. Do krewetek, polanych masełkiem czosnkowym podajemy grzanki z pieczywa pszennego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?