Składniki:
- 2 szklanki mleka,
- 2 szklanki wody,
- sól,
- 2 jajka,
- 2 szklanki mąki,
- 5 łyżek oleju,
- jajka,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.
Farsz:
- 1,5 kg kiszonej kapusty,
- 10-12 dag suszonych grzybów,
- 1 średnia cebula,
- pieprz,
- sól.
Sposób przygotowania:
_Ciasto: _do garnka wlać wodę, mleko, dodać jajka i sól - mieszając dodawać mąkę. Gdy ciasto będzie dobre, to dodać 5 łyżek oleju i wymieszać. Następnie należy smażyć na patelni cienkie naleśniki (bez oleju).
Farsz: grzyby umyć i moczyć przez całą noc. Następnie ugotować je w posolonej wodzie, po ugotowaniu pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę ugotować i odsączyć z niej wodę. Na rozgrzanej patelni przez 2 minuty smażyć pokrojoną cebulę i tłuszcz. Dodać grzyby i smażyć 10 minut. Następnie grzyby dodać do kapusty, doprawić pieprzem i solą, wymieszać. Farsz nakładamy na naleśniki, zawijamy, obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?