Składniki:
- 4 średnie młode kolby kukurydzy,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- szczypta ziół prowansalskich,
- 100 g masła,
- 2 m folii aluminiowej
Sposób przygotowania:
Myjemy kukurydzę i dokładnie wycieramy. Możemy pokroić ją lub zostawić całą. Mieszamy zioła prowansalskie z oliwą. Rozgniatamy czosnek i dodajemy do oliwy. Podsmażamy całość na patelni. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na folii aluminiowej rozkładamy kukurydzę i smarujemy czosnkiem z oliwą. Solimy i pieprzymy. Przykrywamy kukurydzę folią i wstawiamy do piekarnika na około 40 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?