Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela) archiwum

Składniki:
1 kg grzybów leśnych,
2 cebule,
1 kostka masła,
1 śmietana 30%,
1 kg kiełbasy,
sól do smaku,
pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:
Grzyby drobno pokroić i ugotować. Na roztopionym maśle zeszklić cebulę na złoty kolor i dodać ugotowane grzyby. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć około 15 minut, podlewając potrawę wodą od ugotowanych grzybów. Na końcu wlać śmietanę. Białą kiełbasę pokroić w plastry i wrzucić do sosu, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.

Wideo

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3