Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Biała kiełbasa w sosie grzybowym (gmina Pogorzela) archiwum
Udostępnij:

Składniki:
1 kg grzybów leśnych,
2 cebule,
1 kostka masła,
1 śmietana 30%,
1 kg kiełbasy,
sól do smaku,
pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:
Grzyby drobno pokroić i ugotować. Na roztopionym maśle zeszklić cebulę na złoty kolor i dodać ugotowane grzyby. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć około 15 minut, podlewając potrawę wodą od ugotowanych grzybów. Na końcu wlać śmietanę. Białą kiełbasę pokroić w plastry i wrzucić do sosu, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.

Wideo

Dodaj ogłoszenie