Składniki:
- 750 ml mleka,
- 2 budynie,
- 2 galaretki cytrynowe,
- 1,5 kostki masła,
- dżem z czarnej porzeczki,
- 0,5 litra śmietanki 30 proc.,
- skórka z cytryny
Sposób przygotowania:
750 ml mleka, odlać 50 ml i rozrobić dwa budynie. Mleko zagotować i ugotować budyń. Do gorącego budyniu wsypać 2 galaretki cytrynowe, dokładnie wymieszać i wystudzić. Utrzeć 1,5 kostki masła i po łyżce dodać budyń.
Biszkopt przekroić na pół i wyłożyć budyń. Przykryć drugim plackiem. Na to rozsmarować dżem z czarnej porzeczki i ubić ½ litra śmietanki 30 proc. Wierzch udekorować skórką otartą z cytryny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?