Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Gołąbeczki boguckie (gmina Blizanów)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Gołąbeczki boguckie (gmina Blizanów)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Gołąbeczki boguckie (gmina Blizanów) archiwum

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego,
  • 200 g kaszy jęczmiennej,
  • 1 kapusta włoska,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy z mięsem mieszamy, w kapustę zawijamy i do garnka wrzucamy. Na szczęście liczymy i gorliwie się modlimy.

Komentarz od gospodyń:
Gołąbeczki boguckie charakteryzują się delikatnym smakiem, pieszczącym podniebienie najbardziej wyrafinowanego smakosza. Nadzienie rozpływa się w ustach, dając poczucie bujania w obłokach, niczym gołąbeczki i stąd nazwa potrawy. Tajemnica smaku tkwi w uroku osobistym dziewczyn z koła.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski