Składniki:
- 500 g mięsa mielonego,
- 200 g kaszy jęczmiennej,
- 1 kapusta włoska,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy z mięsem mieszamy, w kapustę zawijamy i do garnka wrzucamy. Na szczęście liczymy i gorliwie się modlimy.
Komentarz od gospodyń:
Gołąbeczki boguckie charakteryzują się delikatnym smakiem, pieszczącym podniebienie najbardziej wyrafinowanego smakosza. Nadzienie rozpływa się w ustach, dając poczucie bujania w obłokach, niczym gołąbeczki i stąd nazwa potrawy. Tajemnica smaku tkwi w uroku osobistym dziewczyn z koła.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?