Składniki na ciasto:
- 1 kg mąki,
- 2 szklanki wrzątku,
- 4 łyżki oleju,
- sól
Składniki na farsz:
- kostka sera białego,
- mleko,
- 2 żółtka,
- cukier wanilinowy,
- cukier biały.
Przygotowanie:
Gotującą się wodę wlać na mąkę, dodać olej i sól. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkować na płaskiej powierzchni i powykrawać okrągłe placki. Nałożyć farsz na ciasto i zawinąć w kształt pieroga. Gotować od 5 do 10 minut w lekko osolonej wodzie, do momentu wypłynięcia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?