Składniki:
- 2,5 kg ziemniaków,
- 1 kg mięsa (łopatka lub gulaszowe),
- 30 dkg kiełbasy,
- 30 dkg surowego boczku,
- 3 cebule,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- majeranek.
Sposób przygotowania:
Surowe ziemniaki utrzeć na tarce. Mięso, kiełbasę oraz cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Starte ziemniaki wymieszać z usmażonym mięsem, dodać dwa surowe jajka. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Masę wylać na natłuszczoną brytfannę. Na wierzch położyć cienkie plasterki boczku. Piec w piekarniku przez 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?