Składniki:
- 1-2 kg schabu,
- 2 marchewki,
- 2 pietruszki,
- 1 por,
- 0,2 kg pieczarek,
- kawałek selera,
- 2 opakowania sera mozzarella,
- 3 łyki oleju,
- przyprawy.
Sposób przygotowania:
Schab kroimy w 1,5 cm plastry, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięs. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora i pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju, wkładamy warzywa, doprawiamy vegetą i podsmażamy. Schab układamy na blachę i kładziemy na nim warzywa.
Następnie wszystko nakrywany folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza, pieczemy przez godzinę. Po wyjęciu zdejmujemy folię, a na każdy kawałek mięsa kładziemy pokrojoną w plastry mozzarellę. Zapiekamy jeszcze około 15 minut, aż ser się rozpuści.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?