Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sos czosnkowy (gmina Wągrowiec)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sos czosnkowy (gmina Wągrowiec)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Sos czosnkowy (gmina Wągrowiec) archiwum

Składniki:

  • 1 duży jogurt grecki,
  • 1 majonez 700-900 ml,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz do smaku,
  • szczypta kurkumy,
  • szczypta mielonego kminku,
  • czosnek (wg uznania).

Sposób przygotowania:
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać jogurt i majonez, wymieszać i doprawić do smaku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski