Składniki:
- 1,5 piersi kurczaka,
- 1 kg marchwi,
- 1 por (biała część),
- ser w plastrach,
- majonez (mały słoik),
- pieprz,
- sól,
- jarzynka,
- papryka ostra,
- olej.
Sposób przygotowania:
Pierś pokroić na dowolną ilość plastrów. Kotlety lekko rozbić, posolić, popieprzyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym tworząc 2-3 warstwy mięsa. Następnie włożyć do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut (w zależności od grubości spodu).
W międzyczasie pokroić białą część pora w drobne plasterki i zetrzeć marchew na grubych oczkach. Udusić całość na patelni z 2-3 łyżkami oleju i połową szklanki wody, przyprawić jarzynką. Po wyjęciu mięsa wyłożyć warzywa tworząc kolejną warstwę. Następnie położyć na górę plastry sera i warstwę majonezu. Całość posypać ostrą papryką i piec w tej samej temperaturze przez kolejne 25 minut.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?