Składniki:
- Ziemniaki ugotowane - 3-4 szt.,
- cebula - ½ szt.,
- smalec ze skwarkami - 1-2 łyżki,
- boczek parzony lub wędzony (wg uznania) - ok. 50 g,
- sól, pieprz i majeranek do smaku
.
Sposób przygotowania:
Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczamy część tłuszczu i podsmażamy na nim boczek. Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę i lekko podsmażamy. Dodajemy pokrojone ziemniaki. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy z zsiadłym mlekiem lub maślanką i kiszonym ogórkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?