Składniki:
- 2 l bulionu,
- 6 ziemniaków,
- 2 marchwie,
- 20 dkg szynki,
- 1 cebula,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 150 ml śmietanki 30%,
- 0,5 słoiczka chrzanu tartego,
- łyżeczka masła,
- majeranek,
- sól,
- pieprz,
- 4 ugotowane jajka.
Sposób przygotowania:
Bulion zagotować w garnku. Pokrojoną szynkę podsmażyć razem z drobno pokrojoną cebulą. W drugim rondelku podsmażyć pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i czosnek. Następnie wszystkie warzywa przełożyć do bulionu i gotować do miękkości. Na koniec dodać chrzan, śmietanę, doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Dodać ugotowane na twardo ćwiartki jajka i posiekany szczypiorek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?