Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa chrzanowa (gmina Wągrowiec)

redZaktualizowano 
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa chrzanowa (gmina Wągrowiec)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa chrzanowa (gmina Wągrowiec) archiwum

Składniki:

  • 2 l bulionu,
  • 6 ziemniaków,
  • 2 marchwie,
  • 20 dkg szynki,
  • 1 cebula,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • 150 ml śmietanki 30%,
  • 0,5 słoiczka chrzanu tartego,
  • łyżeczka masła,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz,
  • 4 ugotowane jajka.

Sposób przygotowania:
Bulion zagotować w garnku. Pokrojoną szynkę podsmażyć razem z drobno pokrojoną cebulą. W drugim rondelku podsmażyć pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i czosnek. Następnie wszystkie warzywa przełożyć do bulionu i gotować do miękkości. Na koniec dodać chrzan, śmietanę, doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Dodać ugotowane na twardo ćwiartki jajka i posiekany szczypiorek.

polecane: Flesz: otyłość zabija Polaków, problem rośnie i dotyczy nastolatków

Materiał oryginalny: Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa chrzanowa (gmina Wągrowiec) - Głos Wielkopolski

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3