MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa eintopf rumpuć (gmina Komorniki)

red
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa eintopf rumpuć (gmina Komorniki)
Kulinarne podróże po Wielkopolsce: Zupa eintopf rumpuć (gmina Komorniki) archiwum

Składniki:

  • 50 dag wędzonego boczku,
  • 50 dag chudego mięsa wołowego,
  • 50 dag wieprzowiny,
  • 50 dag ziemniaków,
  • włoszczyzna,
  • cebula,
  • 30 dag masła,
  • 4 duże łyżki
  • mąki,
  • śmietana 18% do dekoracji,
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania:
Ugotować wywar z włoszczyzny. Dodać pokrojone mięso w kostkę. Boczek podsmażyć na patelni z cebulą. Dodać do ugotowanego wywaru z włoszczyzny i mięsa. Pokroić pyry w kostkę i również dodać do zupy. Na koniec dodać zasmażkę z masła i mąki. Udekorować gęstą śmietaną i pietruszką.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski