Składniki:
- 50 dag wędzonego boczku,
- 50 dag chudego mięsa wołowego,
- 50 dag wieprzowiny,
- 50 dag ziemniaków,
- włoszczyzna,
- cebula,
- 30 dag masła,
- 4 duże łyżki
- mąki,
- śmietana 18% do dekoracji,
- natka pietruszki.
Sposób przygotowania:
Ugotować wywar z włoszczyzny. Dodać pokrojone mięso w kostkę. Boczek podsmażyć na patelni z cebulą. Dodać do ugotowanego wywaru z włoszczyzny i mięsa. Pokroić pyry w kostkę i również dodać do zupy. Na koniec dodać zasmażkę z masła i mąki. Udekorować gęstą śmietaną i pietruszką.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?