Składniki:
- 4 porcje łososia
- 1/2 słoiczka pesto bazyliowego Grand’Italia
- 1 czerwona papryka
- 250 g zielonych szparagów lub fasolki szparagowej
- sól
- pieprz
- oliwa extra vergine
Dodatki:
- sałata (np. roszponka, rukola)
- sos vinegret
- bagietka lub makaron tagliatelle
- 1/2 słoiczka pesto bazyliowego
- 4 arkusze papieru do pieczenia
- sznurek
Sposób przygotowania:
Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski. Fasolkę szparagową myjemy i odkrawamy końcówki. Na arkusz papieru wykładamy na środek 1/4 papryki i 1/4 fasolki szparagowej i na warzywa układamy 1 porcję ryby (wcześniej osoloną i popieprzoną), wierzch każdego kawałka ryby smarujemy odrobiną oliwy z oliwek oraz pesto bazyliowym. Brzegi papieru zbieramy i tworzymy pakunki, związane sznurkiem u góry. Rybę gotujemy na parze przez 8–12 minut, w zależności od grubości ryby.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?