Jury złożone z przedstawicieli lubońskich firm gastronomicznych orzekło, że "Ziemniaki po lubońsku z sosem czosnkowym" to jest to danie, które powinno promować miasto.
Będzie można go spróbować już w sobotę podczas Dni Lubonia, które organizowane są od ponad 20 lat. Rozpoczną się one w czwartek.
Piątek upłynie pod hasłem "Kulturalny Luboń". Będą spektakle teatralne, seanse filmowe i spotkania m.in. z Lilianą Bardijewską, autorką książek dla dzieci. W sobotę wystartuje bieg uliczny, walczyć też będą tenisiści stołowi. Niedziela to dzień poświęcony bezpieczeństwu.
PRZECZYTAJ TAKŻE: Ugotowali 200 kg "ryżotta" na Dniach Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?