Maccheroncini z tuńczykiem, pomidorami i mozzarellą

Katarzyna Sklepik
Maccheroncini z tuńczykiem,   pomidorami i mozzarellą
Maccheroncini z tuńczykiem, pomidorami i mozzarellą archiwum
Prawie jak spaghetti...

Składniki:

  • 350 gramów makaronu maccheroncini
  • 160 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 200 gramów mozzarelli
  • 30 gramów parmezanu
  • 100 mililitrów śmietany
  • 100 gramów pomidorów
  • ząbek czosnku,
  • oregano
  • kilka liści bazylii
  • 20 ml oliwy z oliwek

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Do wrzącej wody z solą włożyć makaron i gotować. Pokroić mozzarellę w drobną kostkę, posiekać bazylię i czosnek. Podsmażyć czosnek na oleju na patelni. Dodać pomidory i dusić przez kilka minut. Osolić makaron, dorzucić mozzarellę, śmietanę, tuńczyka, parmezan, szczyptę oregano i bazylii. Mieszać na dużym ogniu, aż makaron zmięknie. Jeśli ktoś lubi dużo sera, można dodatkowo podać danie z roztopionym parmezanem.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie