Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Maccheroncini z tuńczykiem, pomidorami i mozzarellą

Katarzyna Sklepik
Maccheroncini z tuńczykiem,   pomidorami i mozzarellą
Maccheroncini z tuńczykiem, pomidorami i mozzarellą archiwum
Prawie jak spaghetti...

Składniki:

  • 350 gramów makaronu maccheroncini
  • 160 gramów tuńczyka w oliwie z oliwek
  • 200 gramów mozzarelli
  • 30 gramów parmezanu
  • 100 mililitrów śmietany
  • 100 gramów pomidorów
  • ząbek czosnku,
  • oregano
  • kilka liści bazylii
  • 20 ml oliwy z oliwek

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Do wrzącej wody z solą włożyć makaron i gotować. Pokroić mozzarellę w drobną kostkę, posiekać bazylię i czosnek. Podsmażyć czosnek na oleju na patelni. Dodać pomidory i dusić przez kilka minut. Osolić makaron, dorzucić mozzarellę, śmietanę, tuńczyka, parmezan, szczyptę oregano i bazylii. Mieszać na dużym ogniu, aż makaron zmięknie. Jeśli ktoś lubi dużo sera, można dodatkowo podać danie z roztopionym parmezanem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski