Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mus czekoladowy

Paweł Gawle
Paweł Gawle
Prezentujemy przepis konkursowy na danie z czekoladą. Jego autorem jest Paweł Gawle

Składniki:

  • 300 g śmietany kremówki
  • 200 g czekolady gorzkiej lub innej (2 tabliczki)
  • 2 żółtka
  • 5-6 łyżeczek cukru
  • dżem wiśniowy
  • kostka białej czekolady do dekoracji

Sposób przygotowania:

Czekoladę przekładam do miski a miskę stawiam nad garnkiem z gotującą się wodą i zostawiam by czekolada się roztopiła. W tym czasie mieszam żółtka z cukrem na kogel. Śmietanę ubijam na prawie sztywno, dodaję kogel na niskich obrotach. A także czekoladę roztopioną i lekko przestudzoną. Mieszam delikatnie i chowam na godzinę do lodówki. Podaję z dżemem i wiórkami z białej czekolady (do zrobienia za pomocą noża do serów).

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski