4/17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
WINO + CZERWONE MIĘSO...

WINO + CZERWONE MIĘSO
te produkty nie idą w parze

Wiele osób docenia walory smakowe połączenia czerwonego wina z czerwonym mięsem, jeśli jednak spojrzymy ze zdrowotnego punktu widzenia, okazuje się nie być to najlepszy duet. Dlaczego? Garbniki zawarte w winie ograniczają wchłanianie żelaza z przewodu pokarmowego. Jak wiadomo bogatym źródłem tego pierwiastka jest właśnie czerwone mięso. Jeśli chcemy w pełni skorzystać z jego właściwości - nie zapijajmy go winem.

Zobacz również

Erupcja wulkanu na Wyspach Kanaryjskich. Wybuch poprzedziły "tysiące" wstrząsów

Erupcja wulkanu na Wyspach Kanaryjskich. Wybuch poprzedziły "tysiące" wstrząsów

Tańczyli w powietrzu, na kołach i szarfach. Zobacz zdjęcia z niesamowitego festiwalu!

Tańczyli w powietrzu, na kołach i szarfach. Zobacz zdjęcia z niesamowitego festiwalu!

Polecamy

Bójka w Zakopanem. Zarzuty przedstawiono młodym Wielkopolanom

Bójka w Zakopanem. Zarzuty przedstawiono młodym Wielkopolanom

85-latka jechała drogą S5 pod prąd! Zobacz wideo!

85-latka jechała drogą S5 pod prąd! Zobacz wideo!

Ponad 35 proc. więcej nowych zakażeń. Wiceminister mówi o szczycie czwartej fali

Ponad 35 proc. więcej nowych zakażeń. Wiceminister mówi o szczycie czwartej fali

Dodaj ogłoszenie