Składniki:
- 2 puszki sardynek
- 2 grillowane piersi kurczaka pocięte w kostkę
- 300 g usmażonych krewetek
- 2 cebule, pocięte w kostkę
- 50 ml ryżu
- 100 ml wody
- 2 kostki bulionowe
- 1 gram kurkumy
- 1 łyżeczka soli
- 60 ml zielonego groszku
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
- 4 łyżki masła
Przygotowanie:
Gotuj ryż z wodą, kostkami bulionowymi, kurkumą i solą przez około 25 minut.
Delikatnie przesmaż krewetki i cebulę.
W naczyniu żaroodpornym wymieszaj sardynki, kurczaka, krewetki i cebulę, zielony groszek i ryż. Dodaj oliwę z oliwek i masło. Piecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 220 stopni. Podawaj na gorąco.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?