Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Oliwkowa marynata z łososiem

Anastazja Bezduszna
Hiszpańskie Oliwki
Osobom, które chcą przygotować wyjątkową, aczkolwiek szybką i prostą przekąskę przyda się przepis na oliwkową marynatę.

Składniki:

  • 75 g zielonych hiszpańskich oliwek
  • 75 g czarnych hiszpańskich oliwek
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1-2 kromki chleba
  • 1 pomarańcza
  • garść kaparów
  • świeży koper

Sposób przygotowania:
Na suchej patelni upraż pokrojony w kostkę chleb. Do miseczki przełóż odsączone oliwki, dla kontrastu wymieszaj zielone i czarne. Obierz i podziel na cząstki pomarańczę. Dodaj pokrojonego w kawałki łososia. Dodaj uprażony, przestudzony chleb oraz poszarpany koperek. Na koniec skrop całość hiszpańską oliwą z oliwek. Pomieszaj i podawaj.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski