Kawa zbożowa przede wszystkim jest niskokaloryczna, ale również dostarcza cennych składników odżywczych, nie uzależnia, ma delikatny smak. Można ją podawać nawet dzieciom, kobietom w ciąży oraz osobom z chorobami układu pokarmowego, które kawy kofeinowej pić nie mogą.
Sprawdź koniecznie:Osoby z tymi schorzeniami nie powinny pić kawy. One muszą jej unikać
Kawa zbożowa powstaje w procesie prażenia ziaren zbóż, do których dodawane są rozmaite składniki wzbogacające i różnicujące jej ostateczny smak.
Kawa zbożowa to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej kawy, przede wszystkim nie zawiera kofeiny. To napój otrzymywany ze zbóż:
- żyta,
- jęczmienia
- orkiszu
Kawa zbożowa ma zdecydowanie więcej plusów niż minusów. Niestety, są sytuacje w których nie powinniśmy jej pić.
Przy tych chorobach nie powinno się pić kawy zbożowej
W galerii poniżej zobaczcie, kiedy picie kawy zbożowej nie jest wskazane.
Polski smog najbardziej szkodzi kobietom!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?