Składniki (4 porcje):
500 g pieczarek
sól pieprz
2 łyżki octu balsamicznego
6 łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki rozmarynu
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Pieczarki umyć i osuszyć. Z oliwy, octu, soli, pieprzu, przeciśniętego przez praskę czosnku zrobić sos, wrzucić pieczarki i dokładnie wymieszać. Można je także zostawić na parę minut.
Wyłożyć na ruszt i grillować, przewracając, aż się przyrumienią. W trakcie smarować pozostałą marynatą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?