18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pieczarki grillowane

Elżbieta Podolska
Polski grzyb, jadany najchętniej i najbardziej dostępny. Co można zrobić z pieczarkami?

Składniki (4 porcje):
500 g pieczarek
sól pieprz
2 łyżki octu balsamicznego
6 łyżek oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1-2 łyżki rozmarynu

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Pieczarki umyć i osuszyć. Z oliwy, octu, soli, pieprzu, przeciśniętego przez praskę czosnku zrobić sos, wrzucić pieczarki i dokładnie wymieszać. Można je także zostawić na parę minut.

Wyłożyć na ruszt i grillować, przewracając, aż się przyrumienią. W trakcie smarować pozostałą marynatą.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski