Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Placek z rabarbarem [PRZEPIS]

Elżbieta Podolska
Placek z rabarbarem
Placek z rabarbarem
Trochę zapomniany w dzisiejszej kuchni rabarbar ostatnio święci triumfy. Warto spróbować choćby placka z rabarbarem

Składniki:

  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • półtorej szklanki mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy i pół margaryny.

Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl

Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem, dodawać żółtka, mąkę, proszek i cukier waniliowy.

Na koniec roztopić margarynę i wlać gorącą. Na takie ciasto kłaść umyty, osuszony, obrany i pokrojony rabarbar.

Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski