Składniki:
- 4 jajka
- szklanka cukru
- półtorej szklanki mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy i pół margaryny.
Polecamy: Kulinarium, czyli przepisy i porady na GłosWielkopolski.pl
Przygotowanie:
Białka ubić z cukrem, dodawać żółtka, mąkę, proszek i cukier waniliowy.
Na koniec roztopić margarynę i wlać gorącą. Na takie ciasto kłaść umyty, osuszony, obrany i pokrojony rabarbar.
Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?