Polędwica z dorsza.
Składniki (4 porcje):
- 600 g polędwicy z dorsza
- 50 g oleju
- 80 g masła
- 80 g bułki tartej
- 5 g czosnku
- pęczek pietruszki
- sól,
- pieprz
- 100 g kopru włoskiego
- 100 g selera naciowego
- 80 g marchwi
- 80 g pora
- 100 g wywaru rybnego
- 100 ml białego wina
- 0, 5 g szafranu
- 100 g śmietanki 30%
- 300 g ziemniaków purée
Przygotowanie:
Polędwice z dorsza obsmażyć z dwóch stron.
Z bułki tartej, masła, czosnku i pietruszki przygotować panierkę i ułożyć na rybie. Piec 10 minut w 170 st. C.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, podlać białym winem, dodać wywar rybny, szafran i śmietankę.
Podawać z purée ziemniaczanym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?