Składniki:
- polędwiczka wieprzowa
- filet z kurczaka
- szparagi białe
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Szparagi gotujemy uważając, żeby ich nie rozgotować. Mięso z kurczaka mielimy, polędwiczkę wieprzową rozbijamy.
Na polędwiczkę rozkładamy masę z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem. Na kurczaka nakładamy ugotowane szparagi, rolujemy i zawijamy w folię aluminiową.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 st. C przez 25-30 minut.
Podajemy z młodymi ziemniakami, szparagami z masełkiem i sosem szparagowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?