Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Polędwiczka ze szparagami

ELKA
Ireneusza Ptaka przepisy na dania ze szparagami.

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa
  • filet z kurczaka
  • szparagi białe
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Szparagi gotujemy uważając, żeby ich nie rozgotować. Mięso z kurczaka mielimy, polędwiczkę wieprzową rozbijamy.

Na polędwiczkę rozkładamy masę z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem. Na kurczaka nakładamy ugotowane szparagi, rolujemy i zawijamy w folię aluminiową.

Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 st. C przez 25-30 minut.

Podajemy z młodymi ziemniakami, szparagami z masełkiem i sosem szparagowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski