Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Policzki w sosie kurkowym (gmina Suchy Las)

red

Składniki:

  • 1,5 kg policzków wieprzowych,
  • warzywa (marchew pietruszka, seler, por).

Sos do policzków:

  • 1 kg kurek,
  • śmietana 30 proc.,
  • masło,
  • natka pietruszki,
  • cebula.

Sposób przygotowania:
Cebulę zeszklić na maśle, dodać obgotowane kurki, a następnie zalać śmietaną. Na końcu dodać pokrojoną natkę pietruszki. Policzki usmażyć, dodać przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka w proszku, majeranek, bazylia), połączyć ze startymi warzywami i dusić około 1,5 godziny. Całość wyłożyć na półmisku i polać sosem kurkowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gloswielkopolski.pl Głos Wielkopolski