Składniki:
- 4 pomidory
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- cytryna
- szczypiorek
- mały jogurt naturalny
- pieprz i sól
Przygotowanie:
Pomidory dokładnie umyć. Odciąć na 1/4 wysokości, wydrążyć miąższ do miseczki. Do miseczki dodać rozdrobnionego, odsączonego tuńczyka. Zalać to odrobiną jogurtu naturalnego.
Polecamy: Przepisy i porady kulinarne na GłosWielkopolski.pl
Doprawić do smaku. Farszem nadziać pomidory. Można posypać szczypiorkiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?