8 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Aby w kuchni nie unosił się nieprzyjemny zapach przez wiele...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e4/56/634e797949f53_o_large.jpg)
fot. Unsplash.com
Popraw jakość powietrza w domu bez pomocy chemikaliów. Oto kilka sposobów. Sprawdź i wykorzystaj przepis na naturalny odświeżacz powietrza
Oleje z wysokimi punktami dymienia
Aby w kuchni nie unosił się nieprzyjemny zapach przez wiele godzin, najlepiej jest używać oleju kuchennego, który dymi w wyższych temperaturach. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ma niższy punkt dymienia w porównaniu z olejem z awokado, orzeszków ziemnych, rzepaku, kukurydzy i słonecznika. Mniej dymu w kuchni, to pomieszczenie z czystszym powietrzem. Warto wziąć to pod uwagę podczas gotowania obiadu.