18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Poznań: Cooking Session, czyli mistrzowie gotują dla poznaniaków

Elżbieta Podolska
Tego jeszcze w Poznaniu i w Polsce nie było. Siedmiu mistrzów będzie gotować w jednym miejscu dla poznaniaków najbardziej wyszukane dania z ekologicznych naturalnych, lokalnych produktów. To będzie prawdziwy pojedynek na smaki jesieni podczas Cooking Session imprezy, która odbędzie się na terenie Starych Koszar przy ul. Wojskowej 4.

W Akademii Kulinarnego Poznania nauczysz się gotować

W sobotę, 5 października od godz. 13 do 16 będzie można skosztować najlepszych potraw przygotowanych przez szefów kuchni najlepszych wielkopolskich restauracji. Zaproszenie kosztować będzie 20 zł. Będzie też można zagłosować na najlepsze z nich. To będzie naprawdę smakowity pojedynek. Impreza pod nazwą Poznań–Wielkopolska Cooking Session jest pierwszym wydarzeniem w projekcie Kolej na Wielkopolskie Smaki, promującym jakościowe kulinaria w Poznaniu i Wielkopolsce.

- Zależało nam, żeby przełamać monotonię jesieni w mieście. Przecież to okres zmian menu w restauracjach, zbiorów najsmaczniejszych plonów na wsi. Nasi szefowie, żyją sezonowością i czekają z upragnieniem na dary jesieni. Z kolei goście restauracji nie chcą wracać do codzienności po letnim rozluźnieniu. Odpowiedzią ma być Cooking Session. Podczas tej imprezy chcemy zwrócić uwagę, jak mocno Poznańskie kulinaria bazują na zapleczu regionów. Chcemy także w atmosferze dobrej zabawy posmakować i ocenić różnorodne podejścia do tego samego produktu. O interpretacje jesiennych smaków poprosiliśmy najzdolniejszych kucharzy w regionie. Szykuje się wydarzenie, które mamy nadzieje wejdzie na stałe do kulinarnego kalendarza naszego miasta - mówi Hubert Gonera, twórca Kulinarnego Poznania, Nocy Restauracji i projektu Kolej na Wielkopolskie Smaki.

Impreza odbędzie się w Starych Koszarach przy ulicy Wojskowej 4. Gwiazdami wydarzenia będą Dominik Brodziak, Szef Restauracji Platinum, Dominik Narloch – Szef Hugo Restaurant, Piotr Cieślak – główny sushi master Kyokai Sushi Bar, Andrzej Śmigielski – główny somellier Mielżyński Wines Spirits&Specialties w Wielkopolsce, Tomasz Fiedorowicz – Szef Le Palais du Jardin, Adam Zastróżny – Szef Kuchni restauracji 3 Kolory, Romana Ryszkowska i Bartłomiej Smelkowski z gnieźnieńskiego Dzikiego Dworu Pod Kaczką.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie